Емблема церкви АСД
Не самим хлібом житиме людина, але кожним словом, що виходить з Божих уст.
Матв.4:4

Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово.
Івана 1:1





ГРОМАДА ХРИСТИЯН АДВЕНТИСТІВ СЬОМОГО ДНЯ



Чи не на цей час ми досягли?

Тематические ссылки



Чи не на цей час ми досягли?


Слова, які я взяв за основу наших роздумів, безпосередньо стосувались до Естер, але певною мірою вони стосуються і нас, тому що й ми досягли незвичайного часу. Часу останнього, коли "зруйнований Закон Божий і прийшов час Господу діяти" (Псал.118:126). Бути свідками визначних подій завершення історії людства - велика перевага, а разом з тим і велика небезпека. Адже ми не тільки спостерігачі, а й безпосередні учасники великих дійств Господа для цього часу. Ми або належимо до тих, які "звіщають чесноти Того, Хто покликав нас із темряви до дивного світла" (1Петр.2:9), або протидіємо цій справі. Це може виявлятися в пасивності, в критиці спостерігача, коли необхідна братерська підтримка, в зневазі до всього, чим живе сьогодні Божа церква.

Нещодавно пройшов черговий з'їзд в Українському Уніоні. Ми завжди очікуємо великих перемін від таких форумів Церкви. Чи то перемін в особах, чи у ставленні до Господа і одне одного? Під дією Святого Духа наступають переміни, які влаштовують посвячених членів церкви, але в той самий час дратують номінальних християн. І тому нам необхідно більше молитися. Об'єднані в молитві, будуть також об'єднані в планах і в праці для Господа. Тому, які б не були досконалі плани та програми церковної організації, усе це має сенс лише тоді, коли кожен з нас прикладе особисті зусилля для втілення цих планів у повсякденне життя. Судіть самі, наскільки реальні плани церкви і як вони спрямовані на спасіння людей.

Євангелізація міст-мегаполісів. У зв'язку з цим у Києві створена Місія. Ми розуміємо, що скоро двері благовіщення закриються для великих міст, тому що рівень секуляризованості в таких містах постійно зростає, і настане день, коли наші зусилля принести їм вістку спасіння будуть марні.

Служіння сучасному секуляризованому суспільству. Господь дав Своїй Церкві вістку, і Він відкриває перед нею і методи донесення її суспільству. Церква має величезний потенціал, аби досягнути тих, хто уже не визнає себе атеїстом, але разом з тим ні життям, ні вустами не сповідує Господа.

Служіння молодому поколінню. Ми стверджуємо, що молодь - наше майбутнє. Та, дивлячись на сучасність, складається враження, що у нас його просто немає. Але у християн завтра розпочинається сьогодні. У Церкви є вістка для молодого розчарованого покоління, і не використавши її, ми як Тіло Христове розчаруємо не тільки нашого Спасителя, а й оточуючий нас світ.

Служіння у "вікні 10х40". Це служіння на території, де проживають 3/4 населення земної кулі між 10-ю та 40-ю паралелями. Бог робить чудеса там, але більшого чуда ми повинні очікувати тут, на нашій території, через наших братів і сестер.

В останні дні ворог Правди робить все, щоб звабити Божих дітей. Він знає, що гоніння тільки зміцнюють віру християн, і зовсім інакше почав діяти у сучасний час свободи. Змінюються християнські цінності, й те, що ще вчора було важливим, сьогодні стає предметом скептичних зауважень та прямого глузування. Але це також і час, коли повинна засяяти Істина через тих, кого називають "залишком". Дивлячись на великі завдання останнього часу, Церква АСД прийняла серйозну програму, визначивши пріоритети.

Єдність Божої Родини. Єдність як доктринальна, так і наших дій у сучасному світі.

Якість нашого духовного життя. Це означає, що основним пріоритетом у нас є не чисельне зростання, а те, яке у нас практичне християнство і наскільки видимі результати дії Духа Святого. І нарешті, результатом дії перших двох умов буде те, що "Господь же щодня прикладав спасенних до церкви..."

На території ЄАД це вилилось у конкретну програму, яка повністю відповідає програмам Всесвітньої церкви. Перш за все рік 2003-й - це рік, коли на марш вийде один мільйон місіонерів, з яких 7500 - з нашого Уніону. Однією з ознак того, що ми знаходимося у пробудженому стані, буде життя, яким жив Ісус. Він прийшов знайти та спасти тих, хто близький до смерті. Чи маю я сьогодні ті ж переживання? Чи готовий я присвятити свій час, свої таланти та матеріальні можливості справі спасіння людей? Чи не продовжую я очікувати, втрачаючи дорогий час і можливості, що хтось інший зробить за мене цю роботу? Ось справжній стан тих, хто очікує. Ісус Христос, залишаючи Землю, дав нам конкретний план роботи, який апостол Павло визначив наступними словами: "Якщо я звіщаю Євангелію, то нема чим мені хвалитись,- це мій обов'язок" (1Кор.9:16). Це природний стан народжених згори (Йоан.3:1-8). Усвідомлюючи своє покликання, Всесвітня Церква визначила 2004 рік Роком великого євангелізму, коли велике поле цього світу буде засіяне одним мільярдом насіння. Що являє собою це насіння? Це спеціальні буклети з вісткою надії від церкви, які нам потрібно принести до кожної родини. А це означає, що приблизно чотири з половиною мільярди людей будуть охоплені благою вісткою. Чи не Боже це провидіння, направлене на завершення роботи в цьому світі?! Що ж стосується України, то таких буклетів ми маємо рознести біля восьми з половиною мільйонів! У нашому дивізіоні ця програма розпочнеться на один місяць раніше - у грудні поточного року і завершиться фактично в березні 2005-го великою супутниковою програмою Марка Фінлі в Києві. Потім у нас ще буде час, щоб працювати з тими, хто прийде через програму М.Фінлі і завершити її ще одним хрещенням. Ця євангельська програма не буде центром - вона буде жнивами, духовними жнивами особистого служіння членів Церкви протягом року. Це програма не тільки для світу - це іспити і для нас самих: чи пережили ми момент зустрічі з Тим, Хто наповнив наше життя змістом і святою любов'ю? Як під час вечері Господньої омитому потрібно тільки ноги помити, так і народженому від Духа Святого - пробудитися від летаргічного сну останнього часу. Апостол Павел закликає нас: "Сплячий вставай" (Єфес.5:13-17), щоб розумно и найкращим чином використати час. Господь через пророка Ісаю говорить: "Що іще зроблю для Мого виноградника" (Ісаї 5:4). Ці слова вражають щирістю та переживанням за Божу сім'ю. Якщо ці слова були правильні за вісім століть до Різдва Христового, то наскільки вони є важливими тепер, напередодні Другого приходу Ісуса в цей світ.

І, звичайно, важливим є питання, яке стало основою наших роздумів: чи не на цей час ми досягнули достоїнства царських синів та дочок? Яким буде наш відгук на Його жертву, принесену в незрівнянній та неосягненній любові, - залежить від нас. Відомо лише одне: ті, що розділяють Його страждання і біль і сповнені тієї ж любові, не зможуть бути байдужими до тих, хто гине, хто страждає в цьому гріховному світі. Ми можемо промовчати, втішаючи себе думкою, що належимо до правдивої церкви і знаходимося в безпеці. Але ми не повинні випустити зі свого поля зору слова, які сказав Мардохей про неправдиву безпеку. Вона носить зовсім іншу назву - безпечність. Вона знищила мільйони людей під час потопу, а також протягом земної історії. Говорячи про наш час, подібний до часу перед потопом, Господь нагадує нам, що ми можемо належати тільки до однієї з двох груп людей. І особливо визначальними будуть у цей час не просто дії, а мотиви.

Чи не на цей час?.. Нехай нашою молитвою будуть слова: "На цей час, Господи, допоможи мені діяти так як це робив би Ти, серцем, наповненим любов'ю і бажанням спасати тих, "що взяті на заколення". Допоможи мені в пості і молитві досягнути перемоги, як це зробила Естер, і засвідчити усьому світу, що є Господь, Який спасає".

В.А.Крупський, президент УУК

Наша адреса | Мапа сайта | Запрошуємо до спілкування | ©2005 www.adventist-dnipro.narod.ru

Hosted by uCoz